HÄN ON TÄÄLLÄ

1.6.2021 syntyi 3370g painava ja 49cm pitkä poikamme viikoilla 37+0. Pieniä ennenaikaisuuden ongelmia on siinä suhteessa, että lämmönsäätely on vaikeaa, ja syömisessä on vähän haastetta runsaan lapsiveden nielemisen takia. Mutta kaiken kaikkiaan täällä on asiat hyvin! Päästiin kotiin sairaalasta alle kahden vuorokauden ikäisenä ja tuntuu niin hyvältä olla kotona. Olen itse edelleen ihan todella uupunut, kun ennen synnytystä valvoin niin paljon niin pitkään, ja synnytyksen jälkeen en saanut sairaalassa lähes ollenkaan nukuttua. Kotona sitten illalla jätin heti vauvan iltaimetyksen päätteeksi Topiakselle jääkiekkoseuraksi, jotta saan nukkua vähän paremmin rauhassa, mutta jääkiekkoon uppoutuneelta Topiakselta meni kaikki ohjeet toisesta korvasta sisään ja toisesta ulos, ja yöunet jäivät sitten lyhyiksi, kun vauva oli lämmönsäätelyongelmien takia niin levoton. Itse sitten taas tänään väsyneenä unohdin, että vauva oli aiemmin kakannut ja vaippa piti vaihtaa ja jätin hänet vain syliini nukkumaan, ja tajusin sitten vasta parin tunnin päästä, että mitä pääsi käymään. Molemmat siis haetaan taas tätä roolia vastasyntyneen vanhempina ja yritetään löytää sopivaa rytmiä ja tapaa hoitaa asiat! Mutta aivan ihanaa tämä on.

 

Mulle nousi synnytyksessä kuume, joka teki hommasta vähän hitaamman ja hankalamman, ja se tuntui kropassa myös synnytyksen jälkeen. Vauva sitten taas oli niellyt runsaasti lapsivettä, joka on tehnyt tästä alun syömisestä ja muutenkin oloilusta haastavampaa, kun hän ei ole saanut sitä lapsivettä tulemaan ylös. Kotiin päästessä kuitenkin heti nousi maito ja nyt vauva on alkanut maitoa pulautella, joten sen mukana on sitten tullut myös ne turhat vedet pois ja syöminen alkaa pikkuhiljaa sujua paremmin. Sairaalassa oli ihana vauvahierontaan ja osteopatiaan perehtynyt kätilö, joka sai vauvan oloa helpotettua, ja jos vielä kotona tulee ongelmia, niin ehdottomasti sitten suunnataan noita palveluita testaamaan, kun niistä oli selkeää apua. Nämä kaikki pienet jutut ovat kuitenkin tällaisia vähän ennen aikojaan syntyneelle tyypillisiä, eikä mitään vakavaa. Ajallisesti vauva kuitenkin tuli ihan hyvään aikaan, sillä istukka olikin kalkkeutunut.

 

Nyt me vain keskitytään nauttimaan vauvasta ja löytämään hyvä rytmi uuteen arkeen neljän lapsen kanssa! Ollaan aivan järjettömän onnellisia ja on niin ihanaa saada aloittaa kesä yhdessä lomaillen. Palaan sitten pian kirjoittelemaan synnytystarinaa ja muuta ihanaa vauvasisältöä, kunhan päästään taas arkeen kiinni!

4 Responses

  1. Miten Manteli on suhtautunut uuteen pienokaiseen? Onko ollut mustis? Tee postaus siitä, miten muut sisarukset reagoineet uuteen tulokkaaseen.
    Paljon onnea vauvasta koko perheelle!

Comments are closed.

Emilia Huttunen

Emilia Huttunen

29 -vuotias ammattibloggaaja ja neljän lapsen äiti Turusta. MUTSIS ON -blogi on syntynyt jo vuonna 2011.

mutsisonblogi@gmail.com

Instagram
Arkisto

 

Vuoden hääblogi 2018
Love Me Do

Vuoden uusi hääblogi 2018
Love Me Do

Paras perheblogi 2015
The Blog Awards Finland

Edelläkävijä 2015
Indiedays Blog Awards

Viihdyttävin 2014
Indiedays Blog Awards

2. sija Inspiroivin perheblogi 2014
Indiedays Blog Awards