HELPPO JA NOPEA HUPPUHUIVI LAPSELLE

Neuloin viime viikolla vauvalle söpön pienen muhkupipon ja ohjetta kyseltiin instastoryissa kuvan jaettuani niin paljon, että oli pakko jakaa sekin! En yhtään arvannut, että niin moni tästä innostuisi, eikä mulla ollut tähän mitään ohjetta, kun päästä vaan heitin helpoimman mahdollisen muhkupipon, joka syntyi tunnissa. Ohjeen jaettuani olen nähnyt niin paljon kuvia teidän neulomista pipoista ja on ollut ihanaa huomata, kuinka moni inspiroitui näin yksinkertaisesta jutusta! Joten nyt tein sitten kunnon ohjeen tähän mun uusimpaan ”luomukseen”, joka on pyörinyt mulla päässä jo ikuisuuden, mutta vihdoin ehdin sen toteuttaa. Tämä on ihan yhtä helppo kuin tuo vauvan muhkupipo, ja aikaa tähän menee vaivaiset kolmisen tuntia.

Olen haaveillut taaperolle tällaisesta huppuhuivista, tää on pyörinyt mulla päässä jo yli vuoden, enkä oo vaan saanut aikaiseksi tehdä. Mutta nyt vihdoin tein ja se oli niin helppo ja nopea! Tein tämän yhdessä päivässä, neuloin aina kun sattui olemaan kädet vapaana ja yhteensä taisin käyttää tähän noin kolme tuntia. Todella nopea siis, ja tämä oikeasti on niin helppo, että sopii hyvin vaikka ihan ensimmäiseksi neuletyöksi.

Olisin alunperin halunnut tehdä tämän patenttina tai piilopatenttina, mutta nopeasti huomasin (neljättä kertaa työtä purkaessani), että näin isoilla puikoilla ainakaan minun käsialallani ei piilopatentti onnistu. Päädyin sitten tekemään tämän ainaoikeinneuleena ja se oli täydellinen ratkaisu, sillä näin työstä tuli vieläkin helpompi! Tämä huppuhuivi on ihanan paksu ja muhkea, lämmin mutta hengittävä. Tästä tulee varmasti meidän syksyn ja talven suosituin asuste! Musta tämä on vain niin söpö.

Mutta mennään sitten asiaan! Tämä huppuhuivin ohje on noin 2-5 -vuotiaalle. Kuvissa meidän 2v, jolla on iso pää, ja tässä on reilusti kasvuvaraa. Tässä ei ole mitään kavennuksia tai kuvioita tai mitään muutakaan, joten voit vapaasti päättää silmukkamäärän itse, eikä se vaikuta mihinkään. Työhön tarvitset:

10mm puikot
3 kerää Novitan Hyggeä
ison neulan tai virkkuukoukun

Luo puikoille 15 silmukkaa. Neulo pelkkää oikeaa niin kauan, että työ on huivin mittainen ja yletyt sitomaan sen lapsen kaulan ympäri. Päättele työ neulomalla ensin kaksi silmukkaa oikein, sitten nosta ensimmäinen silmukka toisen yli. Neulo seuraava silmukka oikein ja nosta taas se ensimmäinen silmukka uuden silmukan yli. Jatka, kunnes jäljellä on yksi silmukka, ja päättele.

Seuraavaksi aloitetaan sitten se huppuosuus! Luo 20 silmukkaa ja neulo pelkkää oikeaa kunnes huppu on tarpeeksi pitkä, että se ylettyy lapsen pään yli rennosti. Ota huomioon, että hupun ei tarvitse tulla hartioille asti, koska kaulahuivi tuo huppuun lisäkorkeutta. Kannattaa siis laittaa kaulahuivi kaulaan, kun mittaa hupun pituutta. Kun huppu on sopivan pituinen, päättele samalla tavalla. Taita huppu kahtia ja ompele takareunat yhteen. Voit myös käyttää virkkuukoukkua, jos sinulla ei ole isoa neulaa. Seuraavaksi sovita huppu huivin keskelle ja neulo osat yhteen. Valmis!

Toivottavasti tästä ohjeesta on iloa jollekin!

One Response

  1. Hei! Voitko laittaa sen huiviosuuden pituuden kun mun lapsenlapsi asuu kaukana ja en pääse mittailemaan huivin pituutta? Kiitos!

Comments are closed.

Emilia Huttunen

Emilia Huttunen

29 -vuotias ammattibloggaaja ja neljän lapsen äiti Turusta. MUTSIS ON -blogi on syntynyt jo vuonna 2011.

mutsisonblogi@gmail.com

Instagram
Arkisto

 

Vuoden hääblogi 2018
Love Me Do

Vuoden uusi hääblogi 2018
Love Me Do

Paras perheblogi 2015
The Blog Awards Finland

Edelläkävijä 2015
Indiedays Blog Awards

Viihdyttävin 2014
Indiedays Blog Awards

2. sija Inspiroivin perheblogi 2014
Indiedays Blog Awards