KESÄKUULUMISIA

Kyllä vain, täällä sitä ollaan! Jos joku sattuisi seuraamaan pelkkää blogia, tämä hiljaisuus on varmasti ollut todella outoa. Ensimmäistä kertaa IKINÄ meni kokonainen kuukausi täysin postaamatta ja arkisto hyppää nyt sitten kesäkuun vaatimattomasta kahdesta (?) postauksesta suoraan tähän elokuuhun. Instagramissa seuraavat kuitenkin tietävät, mitä tauon taustalla on. Eli siis meille tosiaan syntyi neljäs vauva kesäkuun ensimmäinen päivä ja luonnollisesti arki on ollut aika hektistä neljän lapsen kanssa. Ja kun kaiken lisäksi vauvan kanssa on ollut niin paljon haasteita niin ei ollut yhtään aikaa kirjoitella. Sitten kun arki alkoi vähän paremmin sujua ja kaivoin tietokoneen esiin, se menikin heti rikki! Ja vaikka sitten heti lähdin selvittelemään korjausta, osien tilaamisessa tietenkin kesti, joten olen ollut ilman tietokonetta koko heinäkuun. Nyt tämä kone on vihdoin kirjoitettu ja juuri tässä samalla latailen täällä kaikkea kuntoon, kun pitää nyt alusta asti uudestaan asentaa kaikki sovellukset ja laittaa omat mieltymykset kuntoon.

On ollut vääntöä, mutta nyt kone vaikuttaisi olevan kunnossa ja vihdoin voin sen puolesta palata arkeen. Se onkin sitten eri asia, että miten sitä aikaa löytyy neljän lapsen kanssa. Meillä on ollut vähän vaikeuksia saada mitään rytmiä aikaiseksi, kun mennään vauvantahtisesti, mutta pian varmasti hänellekin alkaa muodostua jotain rytmiä ja alkaa löytyä niitä hetkiä, kun pääsen istahtamaan tietokoneen ääreen. Juuri nyt tätä kirjoittaessa hän on nukkunut kolme tuntia (!!!!) ja nyt tuolta sängystä alkaa kuulua käninää. Hän on viime aikoina alkanut 15-17 välissä nukahtaa pidemmille päiväunille, joiden aikana ei tarvitse koko ajan hytkyttää ja heiluttaa, joten elättelen toivoa, että tästä muodostuisi hyvä rytmi. Sopivasti tuohon aikaan Topias pääsee myös töistä yleensä, joten sitten hän voisi ottaa koppia muista lapsista ja minä voisin vauvan nukkuessa tehdä omia hommia! Toivossa on hyvä elää jne.

Tässä tauon aikana on tapahtunut paljon, mutta ei oikeastaan juuri mitään. Ei olla tehty mitään ihmeellistä, mutta vauva on kasvanut ihan hirveästi. Taapero täytti kaksi vuotta. Isot alkavat valmistautua uuteen kouluvuoteen.

Kesä meni ihan älyttömän nopeasti ja surettaa, että nyt on jo elokuu ja edessä on viimeinen täysi lomaviikko. Ollaan kesän aikana lähinnä taas uitu koko ajan. Ollaan käyty Jukuparkissa, mutta eniten ollaan viihdytty mukkilassa nauttimassa ilmastoinnista (minä ja vauva), kun muut uivat. Nyt sopivasti loppukesästä minäkin pääsin tällä viikolla ensimmäistä kertaa uimaan, kun jälkivuoto on vihdoin loppunut! Harmillisen kauan se kestikin, kun näillä helteillä ei ole ollut kauhean kiva katsoa vaan vierestä, kun muut uivat.

Uimisen ja ulkoilun lisäksi ollaan käyty Seikkailupuistossa useamman kerran, kaksi kertaa laivalla, Topias ja isommat lapset ovat mökkeilleet ja minä lähinnä olen imettänyt, imettänyt ja imettänyt. Mulla on ollut ikävä kirjoittamista ja oli kurjaa olla pakosta ilman läppäriä, mutta olen myös nauttinut tauosta ja on ollut ihanaa, että oli sitten ”pakko” pitää kunnollinen äitiysloma. En ole tehnyt myöskään mitään muita töitä, kun kaikki aika on mennyt lapsiin, mutta nyt on aika alkaa palailla normaaliin. Täysillä en tee vieläkään, kun haluan nauttia tästä vauva-ajasta, joka aina kiitää ohi aivan liian nopeasti, mutta alan kuitenkin nyt ottaa myös sitä omaa aikaa ja Topias saa luvan alkaa hoitaa vauvaa. Meillä on siis tähän mennessä jakaantunut niin, että Topiaksen ollessa kotona hän on hoitanut taaperon ja minä vauvan, eikä hän ole vielä kertaakaan hoitanut vauvaa esimerkiksi edes kauppareissun verran, vaan mulla on aina vauva mukana. Vaikka hän kyllä syö hienosti pullosta. Nyt viimeisen viikon aikana olen alkanut pyytää Topiasta myös vaihtamaan vaippaa ja syöttämään vauvaa ja välillä pitämään vaan sylissä, että pääsen suihkuun tai leikkimään taaperon kanssa. Mun on ollut vaikeaa irtautua yhtään vauvasta, mutta nyt olen aktiivisesti siihen pyrkinyt. Vauvakuplassa eläminen on ihanaa, mutta pitkällä tähtäimellä tämä vastuun yksin pitäminen ei toimi, kun haluan kuitenkin tehdä tässä äitiysloman sivussa töitä. Ja ihan vaikka päästä treenaamaan!

Vauva on kasvanut tosi kivasti ja jännittää jo huomiset lukemat, kun meillä on neuvola. Taaperon neuvola on yhdistetty samaan käyntiin ja päästään näkemään myös hänen kasvunsa! Meillä on ollut tosi ihana neuvolatäti, mutta huomenna meillä on ilmeisesti kesälomasijainen ja vähän jännittää sekin, että millainen tyyppi siellä on. Meidän neuvolalääkäri on myös ollut tosi ihana, mutta viimeksi siinäkin oli sijainen ja se oli vähän kurjaa. Toivottavasti tämä terkkarin sijainen kuitenkin on mukava! Mä olen henkilökohtaisesti aina tykännyt neuvolakäynneistä ja mun mielestä siellä on mukava jutella lapsista ja mahdollisista haasteista, ja pohtia niihin yhdessä ratkaisuja.

Topiaksella on nyt juuri menossa kesäloma, ensimmäinen lomaviikko on takana ja onneksi vielä kaksi edessä. Isyysloma meiltä meni vähän ohi, kun se koko aika kului lähinnä TYKS:issä ensin vauvan ongelmien ja sitten minun kohtutulehdukseni takia. Oltiin suunniteltu isyyslomalle kaikkea ihanaa, mutta jäi sitten kaikki tekemättä. Tähän kesälomalle ollaan sitten ehditty jo suunnitella uusia kivoja juttuja, mutta saa nähdä, mitä oikeasti ehditään enää toteuttaa.

Kesä on niin ihanaa aikaa lasten kanssa ja se on ollut erityisen mahtavaa nyt uuden vauvan kanssa. Mutta loma on kyllä mennyt vielä tavallistakin nopeammin, kun tämä vauva-aika aina menee niin nopeaan! Nyt kesän lähennellessä loppuaan olen alkanut tuntea oloni tosi surulliseksi, kun mietin, että pian tämä on ohi. Mulla ei ole yhtään sellaista ”ihanaa kun lapset menevät kouluun ja tulee taas rauhallista” -fiilistä. Nautin niin paljon, kun kaikki ovat kotona! Heidän kanssa on maailman parasta viettää aikaa ja ikävöin heitä jo valmiiksi. Ikävöin myös tätä rentoa kesärytmiä. Ollaan oltu pitkälle iltaan aina mukkilassa uimassa, grillaamassa ja leikkimässä serkkujen kanssa, ja kotiuduttu sitten, kun tuntuu siltä. Taaperolla ei ole enää mitään nukkumaanmenoaikaa, vaan hänkin on mennyt isojen kanssa yhdentoista jälkeen nukkumaan ja aamulla nukkunut pidempään. Nyt täytyy kuitenkin taas löytää se arkirytmi, eikä enää viikolla voi tehdä mitä tahansa.

Kyllä siihen arkeen taas tottuu, mutta näin ihanan kesän jälkeen vaan tuntuu tosi surulliselta palata kouluun ja töihin! Kumpa voitaisiin vaan koko porukka olla ikuisesti yhdessä kotona.

Tällaisia kuulumisia tauon jälkeen! Nyt jatkan tätä tietokoneen kuntoon laittamista ja aletaan varmaan katsoa isojen kanssa leffaa. Ihanaa alkavaa elokuuta kaikille!

Emilia Huttunen

Emilia Huttunen

29 -vuotias ammattibloggaaja ja neljän lapsen äiti Turusta. MUTSIS ON -blogi on syntynyt jo vuonna 2011.

mutsisonblogi@gmail.com

Instagram
Arkisto

 

Vuoden hääblogi 2018
Love Me Do

Vuoden uusi hääblogi 2018
Love Me Do

Paras perheblogi 2015
The Blog Awards Finland

Edelläkävijä 2015
Indiedays Blog Awards

Viihdyttävin 2014
Indiedays Blog Awards

2. sija Inspiroivin perheblogi 2014
Indiedays Blog Awards