MILLOIN VIIMEKSI?

Karjuit? Nyt en osaa yhtään sanoa! Oikeasti karjunut olen viimeksi varmaan 2019 synnytyksessä, mutta välillä on tullut väsyneenä korotettua ääntä turhan paljon.

Ajoit autoa? Tänään aamupäivällä, kun vein taaperon hoitoon anopille. Ajan yleensä lähes päivittäin, ja olen ajanut siitä asti, kun 17 -vuotiaana iskä alkoi minua opettaa.

Halasit ei perheenjäsentä, ajattelematta onko se turvallista? Kieltämättä tuo turvallisuus käy aina mielessä, joten en edes muista tätä! En kuitenkaan mieti turvallisuutta sen takia, että itse kauheasti pelkäisin, vaan enemmänkin tulee aina sellainen ”onkohan ok halata, vai pitääkö nyt olla coolisti” -ajatus. Mä itse kyllä mielelläni halaan, kun molemmat osapuolet on terveitä. Jos joka tapauksessa oleillaan yhdessä ilman maskia niin kyllä ne mahdolliset taudit on jo tarttunut ennen sitä halia.

Urheilit? Apua! Joskus tässä keväällä vielä, kun pystyin pyöräilemään, mutta jos puhutaan sillaisesta kunnon hikiurheilusta niin menee kyllä viime vuoden puolelle, sinne kesään.

Olit pelokas? Tänään, kun mietin synnytystä ja pelkään sitä supistuskipua. Lisäksi luin jotain kamalia kohtukuolema-juttuja ja aloin pelätä kaikkea uutta myös.

Itkit? Tähänkin voin vastata tänään, sillä olen purskahdellut itkuun milloin mistäkin! Hormonit on ihan sekaisin tässä loppuraskaudessa ja kaikki itkettää. Storyyn kuvasin hassun itkuvideonkin.

Söit vain herkkuja lounaaksi? Eilen! Tosin söin sitten myöhemmin uuden kunnon lounaan, mutta kun en jaksanut lounasaikaan tehdä mitään, söin puoli pussia Omareita.

Sheivasit? Sheivasin joskus alkuviikosta tai viikonloppuna ja oli kyllä aika huitomista, kun tämän mahan kanssa vaan yritin vähän osua oikeaan suuntaan.

Olit kateellinen jollekin toiselle? Tänään tähänkin kysymykseen! Olin kateellinen muiden ihanista masuista ja kauniista kuvista, kun tunnen oloni niin valtavaksi valaaksi ja toiset ovat raskaanakin niin hoikkia ja vain vatsa kasvaa.

Olet sijoittanut rahaa osakkeisiin tai rahastoon? Tästä on jo vähän aikaa, en osaa sanoa, kuinka paljon, ehkä kolmisen vuotta.

Olit yksin kotona? Tänään! Vein tosiaan taaperon anopille hoitoon ja nautin levosta ja rauhasta. Kävin kaupassa, nukuin päikkärit ja siivosin.

Sait olla yksin? Tähän sama kuin yllä.

Nauroit niin, että meinasi tulla pissat housuun? En koskaan, mä en ole ikinä tajunnut tätä, että tulee pissa housuun! Mulla on liian teräksiset lantionpohjalihakset 😀

Valvonut aamulla kello neljään? Ennen tätä taaperon syntymää. Silloin jäin usein jumiin lukemaan kirjaa melkein aamuun asti, mutta taaperon jälkeen ei ole jaksanut, eikä pystynyt valvomaan, kun aamulla on pakko jaksaa nousta.

Olet bailannut aamuun saakka? Kääk! Ööööööö. Eikun nyt muistan! 2020 kesäkuun alussa, eli tasan vuosi sitten. Taapero oli silloin ekaa kertaa yökylässä ja valvoin ystävän kanssa aamuun asti jutellen, kun muut olivat jo aikoja sitten sammuneet. Kuvattiin auringonnousua ja juteltiin politiikasta ja ihan kaikesta mahdollisesta. Odotan kyllä innolla pääseväni taas joskus kokemaan näitä iltoja/öitä!

Teit jotain mitä et ikinä uskonut tekeväsi? Jotain, mitä en uskonut ikinä tekeväni… Tää on paha! No, viime syksynä tulin raskaaksi, vaikka en ikinä uskonut 😀

Rukoilit? Viimeksi eilen rukoilin vauvaa syntymään pliis ensi viikolla.

Kävit Alkossa? Joskus ennen raskautta, nyyh! Tosin mun on nyt monta kertaa pitänyt käydä siellä, mutta se aina unohtuu. Haluan hakea skumppaa valmiiksi jääkaappiin! Pian sitä taas saa.

Kävit ulkomailla? Viimeksi kävin 2020 kesällä Virossa ihan vain päiväreissulla. Mutta edellinen kunnollinen matka oli 2018 Kreikkaan.

Kävit järvessä uimassa? Nyt en voi edes veikata. En ui Suomessa ikinä luonnonvesissä.

Söit ulkona ravintolassa?Viime viikolla käytiin perheen kesken syömässä chilli arkipäivällinen paikallisessa ravintolassa ja oli tosi ihanaa!

Maistoit itsellesi uutta ruokaa? Siis tää ihan nolottaa, mutta en ole maistanut mitään uutta ikuisuuksiin! Olen muutenkin vähän nirso, ja nyt raskausaikana olen ollut varovainen sen suhteen, ettei vaan tule mistään huono olo. Ei kun hei, talvella käytiin Topiaksen kanssa kahdestaan syömässä! Ja silloin maistoin jotain uutta, kun otettiin menu, mutta en muista enää, mitä se oli.

Kiroilit? Varmaan tänään, kun Topias tuli töistä kotiin ja jätti taas heti kaikki tavarat leviälleen, kun olin juuri siivonnut.

Turhauduit? Sama vastaus kuin yllä!!

Juoksit Cooperin testin? Joskus koulussa silloin, kun se on ollut pakollinen. Eli varmaan joskus 2008?

Nukuit yön yli? Ennen raskautta, eli joskus syksyllä 2020.

Mietit omia arvojasi? Tänään niitä tuli mietittyä, kun aloin pohtia, että ketäs tällä kertaa tulen äänestämään.

Teit hutiostoksen? Kääk, teen näitä varmaan aika paljon, enkä nyt sitten muista yhtäkään. Vauvanvaatteita katsellessa tuli ainakin tuossa nyt muutama sellainen vastaan, että totesin, että olisi pitänyt jättää ostamatta.

Puhuit englantia? Kirjoitan englanniksi useinkin töiden puolesta, mutta sitä tulee puhuttua lähinnä toisen anoppini kanssa, sillä hän on kanadalainen. Puhun kyllä englantia mielelläni! Ei olla nyt toviin päästy näkemään, joten tästä on jo vähän aikaa. Joskus keväällä kuitenkin!

Olit rohkea? Ei kyllä tule mitään erityisiä rohkeuden hetkiä mieleen. Pientä rohkeutta vaati tänään Instassa jakamani video, jossa näkyy, kuinka järkyttävän sotkuista meillä on ollut.

Sanoit minä rakastan sinua? Tänään aamupäivällä jättäessäni taaperon hoitoon. Tätä hoetaan monet kerrat joka päivä kaikille lapsille, ja Topiakselle tietty myös!

Maksoit laskun? Apua hyvä muistutus, pitääkin maksaa ne.

Lahjoitit hyväntekeväisyyteen? Tästäkin on nyt tovi, alkuvuodesta autoin muutamaa perhettä ruokaostoksien muodossa, mutta totta puhuen en ole tainnut kuukausiin tehdä mitään hyvää..

Koit olevasi hyvä äiti? Voi apua, oon tuntenut olevani niin huono äiti viime aikoina, kun en jaksaisi mitään! Itkettää edes miettiä tätä.

Ajattelit onnistuneesi? Kun myin tässä keväällä hyvän kampanjakokonaisuuden, josta olin tosi ylpeä!

Ostit itsellesi jotain ihanaa? Juuri tällä viikolla lohdutin itseäni näiden olojen keskellä ostamassa vähän uusia meikkejä.

Häpesit jotain sellaista, jota joutuu oikeasti käsittelemään? En kyllä osaa sanoa. Häpeän aina vähän kaikkea, mutta ei nyt tule mitään isoa mieleen. Olen joutunut häpeämään kyllä työjutuissa, kun raskausaivot ovat sekoilleet!

On tullut verta nenästä? Alkuraskaudessa tuli useinkin, vieläkin on kyllä limakalvot tosi kuivat ja herkästi vuotaa vähän.

Myönsit olleesi väärässä? Myönsin lapselle juuri viime viikolla! Topiakselle en myönnä ikinä. Koska olen aina oikeassa.

Annoit positiivista palautetta tuotteesta/palvelusta? Tänään! Kävin aamulla Kappahlissa ja sain tosi hyvää palvelua. Heti liikkeestä lähdettyäni laitoin oikein sähköpostia ja kehuin tätä kyseistä myyjää konsernille ja pyysin, että hän saa heiltäkin siitä kehuja.

Pyysit apua ystävältä? Edellispäivänä pyysin meidän lastenhoitajaa avuksi siivouksessa, hän on siis ystäväni.

Pyysit anteeksi? Hmmmm…. Pyydän kyllä mielestäni anteeksi aina, kun siihen on aihetta, mutta en nyt muista mitään sellaista tilannetta, että olisi pitänyt pyytää. Somessa pyysin anteeksi ajattelematonta kommenttia joku aika sitten.

Nolasit itsesi? Mulla kävi niin nolo moka yhden kampanjan kanssa, kun sekoitin pari ihmistä toisiinsa ja kirjoitin tosi sekavia viestejä sen takia, eikä kukaan ihan tajunnut, että mitä höpötän, mutta kukaan ei myöskään kehdannut sanoa mitään! Oli niiiiiiiin noloa, kun tajusin lopulta mokani.

Kiitos Diiskuneiti tästä hauskasta haasteesta!

Emilia Huttunen

Emilia Huttunen

29 -vuotias ammattibloggaaja ja neljän lapsen äiti Turusta. MUTSIS ON -blogi on syntynyt jo vuonna 2011.

mutsisonblogi@gmail.com

Instagram
Arkisto

 

Vuoden hääblogi 2018
Love Me Do

Vuoden uusi hääblogi 2018
Love Me Do

Paras perheblogi 2015
The Blog Awards Finland

Edelläkävijä 2015
Indiedays Blog Awards

Viihdyttävin 2014
Indiedays Blog Awards

2. sija Inspiroivin perheblogi 2014
Indiedays Blog Awards