RINTAPUMPPU ONNISTUNEEN IMETYKSEN TUKENA

Kaupallinen yhteistyö Lansinoh

rintapumppu lansinoh

Rintapumppu on osa onnistunutta imetystä

Rintapumppu on ollut tämän kesän käytetyin tuote meidän taloudessa, ja en enää edes osaa kuvitella arkea ilman tätä rytmikästä pumppauksen ääntä! Rintapumppu on ollut mulle niin iso osa onnistunutta imetystä. Olen aina rakastanut imettämistä ja kun ensimmäisen ja toisen lapsen imetystaipaleet loppuivat lyhyeen, jäin vuoksiksi haaveilemaan onnistuneesta imetyksestä. Imetyspettymys oli suuri ja suretti aina katsella muiden imetystä, kun itsekin olisin halunnut niin kovasti imettää, mutta siitä ei tullut mitään. Kolmannella kerralla olin kuitenkin ensimmäistä kertaa kunnolla valmistautunut kaikkeen, mikä vaan voi mennä pieleen, ja halusin varmistaa pitkän imetyksen. Aloin pumpata heti synnytyksen jälkeen ja maito riittikin hyvin. Meille tuli taaperon kanssa ihana noin 14 kuukauden imetystaival, josta 6 kuukautta meni täysimetyksellä. Tuossa 13-14 kuukauden paikkeilla taaperolta alkoi kadota kiinnostus tissiin ja yhtäkkiä hän päätti, ettei halua enää ollenkaan rintaa. Olin niin murtunut! Oli ihanaa saada onnistunut imetys, mutta toivoin vaan sen jatkuvan vielä pidempään. Lopetus kuitenkin sujui mukavasti, kun se tapahtui taaperon päätöksestä ja sitä ennen imetyskerrat olivat jo vähentyneet niin, että ei ollut enää tarvetta tyhjentää rintoja erikseen.

Imetyspettymyksen jälkeen korjaava kokemus

Tämän neljännen vauvan myötä pääsin sitten vielä kerran kokemaan imetyksen, eikä enää harmita samalla tapaa se taaperon päätös lopettaa. Tällä kertaa koen olevani jo aika konkari, kun takana on neljä imetystä ja tiedän, mihin ne ensimmäiset kaksi imetystä kariutuivat, ja miten se kolmas sitten onnistui. Viimeksi tosiaan imetys sujui hyvin, mutta jätti myös paljon ajatuksia parannettavista asioista! Ja tällä kertaa kun panostin imetyksen helpottamiseen, on tämä kyllä sujunut nyt ihan erityisen hyvin.

rintapumppu lansinoh

Pumppaamalla varmistin maidon riittämisen

Pumppaaminen on ollut mulle tosi tärkeä osa onnistunutta imetystä. Vaikka pumppaaminen ei ole mitenkään pakollista, olen itse halunnut panostaa siihen, koska imetys on mulle niin tärkeää ja pumppaamalla olen saanut varmistaa maidon riittämisen alusta asti. Pumppaaminen on auttanut maitoa nousemaan todella tehokkaasti, ja se tuo mulle imettäjänä hirveästi itsevarmuutta. Pumppaaminen on mulle tärkeää myös sen takia, että halusin saada vauvan syömään myös pulloa, mutta haluan täysimettää. Joten sitä omaa maitoa piti saada pakkaseen! Ja meillä onkin pakkanen jo ihan täynnä, joten tämä puoli on nyt hyvin hoidossa.

Pumppausliivit helpottavat pumppaamista huomattavasti

Viimeksi pumpatessa huomasin, että en heru pumpulle kauhean hyvin, ja pumppausmäärät oli sellaista max 40ml kerralla. Mutta tällä kertaa olen löytänyt niin hyvän flown! Ja en kyllä olisi pärjännyt tässä pumppausurakassa ilman Lansinohin tuotteita. Olen pumpannut alusta asti runsaasti, koska vauva tarvitsi lisämaitoa, joten piti löytää heti hyvä rytmi tähän pumppaamiseen. Tällä Lansinoh 2in1 tuplapumpulla pumppaaminen sujuu niin nopeasti ja näppärästi, etenkin kun on kaverina Lansinohin pumppausliivit. Kädet vapaana pumppaaminen on niin mahtavan helppoa ja rentoa, enkä voi tajuta, että olen koskaan pumpannut niin, että vain pitelen pumppua paikallaan. Pumppausliivit ovat ihan ehdottomat, suosittelen näitä niin lämpimästi! Olen onnistunut ehdollistamaan tissini tähän pumppaamiseen niin tehokkaasti, että heruminen alkaa aina, kun vedän pumppausliivien vetskarin kiinni. Tissit tietää, mitä on tulossa! Pumppausliiveistä on kahta eri kokoa XS-L ja L+. Liivejä voi käyttää olkaimilla tai ilman, ja rinnanympäryksessä on todella iso säätövara, joten nämä istuvat varmasti ihan kaikenkokoisille pumppaajille! Liivit on superhelppoa sujauttaa päälle, eikä imetysliivejä tarvitse riisua alta pois, kunhan vaan avaa luukut.

Rintapumppu, nännirasva ja liivinsuojat – täydellinen trio!

Pumpatessa mulla on aina vieressä juotavaa, puhelin, kaukosäädin, nännirasvaa ja liivinsuojat. Myös tietokone, jos vauvakin sattuu nukkumaan ja on mahdollista tehdä samalla töitä! Maitoa heruu ehdottomasti parhaiten, kun samalla tekee jotain muuta, eikä ajattele vain sitä pumppaamista. Usein myös syön siinä samalla, jos en ole ehtinyt syömään ennen pumppaamista. Vatsa tyhjänä ei heru kunnolla. Tässä Lansinohin pumpussa on herutustoiminto, joka aina automaattisesti lähtee käyntiin ja heruttaa ensimmäiset kaksi minuuttia, mutta napin painalluksessa voi vaihtaa herutuksen pois, jos tuntuu siltä, että lyhyempikin riittää. Pumppaustahtia ja voimakkuutta on helppo säädellä, ja jos maidontulo loppuu, aloitan vaan herutuksen uudestaan.

rintapumppu lansinoh

rintapumppu lansinoh

Tehopumppaus auttaa maidon nostattamisesssa

Pumppaan joskus sellaisia tehokkaita jopa tunnin maidonnostatusmaratoneja, mutta yleensä pumppaan vaan sen tehokkaan 10 minuuttia, sillä ensimmäiset 10-15 minuuttia ovat ne hedelmällisimmät. Jos maito tuntuu olevan tiukassa, saatan tehdä myös puolen tunnin tehopumppauksen. Pumppaan ensimmäiset 10 minuuttia tai kunnes maidontulo ehtyy, sitten pidän 5 minuuttia taukoa, jonka jälkeen aloitan taas herutuksen. Pumppaan taas kunnes maidontulo ehtyy, sitten taas tauko, jonka jälkeen taas uusi herutus. 5-10 minuutin tauko pumppaamisesta auttaa herumista käynnistymään paremmin uudestaan. Tuplapumpun kanssa tehopumppaus on ihanan helppoa ja nopeaa.

Rutiinissa pysyminen helpottaa pumppaamista

Mulla on paljon kikkoja tähän pumppaamisen helpottamiseen ja maidon nostattamiseen, mutta kaikkein tärkeimmäksi itse koin rutiinin. Heti synnytyksen jälkeen lähdin hakemaan sitä omaa rutiinia, ja sitten pysyin siinä. Rutiinissa pysyessä maitoa heruu helpoiten, ja koko pumppaaminen muutenkin on helpompaa itselle. On tietenkin myös hirveän tärkeää, että on hyvä pumppu! Tämä Lansinoh 2in1 sähkökäyttöinen rintapumppu on todellakin hyvä. Pumppua voi käyttää tuplana tai yksittäisenä, ja se toimii sekä verkkovirralla että paristoilla. Pumpun kokoaminen on todella helppoa ja kaikki osat on helppo pestä. Mukana tulee kahdet eri kokoiset suppilot, jotta pumppu varmasti sopii eri kokoisille rinnoille. Pakettiin kuuluu myös säilytyspussi, jossa pumppua on helppo kuljettaa mukana! Pumppuun saa myös kiinnitettyä suoraan Lansinohin maidonsäilytyspussit, jolloin maidon pakastaminen on entistäkin helpompaa.

Vähintään 8 pumppauskertaa vuorokaudessa – myös yöllä

Alussa pumppasin kolmen tunnin välein myös yöllä, sitten vähensin 3-4 kertaan päivässä, sitten 2-3 kertaan päivässä, ja nyt pumppaan enää kerran päivässä. Välillä en jaksa pumpata, jolloin otan käyttöön mahtavan Lansinohin alipainepumpun! Tämä minulla oli käytössä myös viime kerralla ja rakastuin tähän täysin. Imettäessä kun laittaa alipainepumpun toiseen rintaan, saa helposti 100 milliä maitoa ilman mitään ylimääräistä säätöä. Pumppu/maidonkerääjä vain asetetaan rintaan alipaineen voimin, ja siinä se sitten roikkuu ja kerää yllättävän tehokkaasti maitoa. Alipainepumppu toimii joillakin ihan ainoana pumppuna hyvin, mutta minä itse kaipaan lisäksi sähköpumppua. Alipainepumppu on kuitenkin mahtava lisä helpottamaan arkea! Etenkin aamulla, kun rinnat ovat täynnä, on helppoa sujauttaa alipainepumppu toiseen rintaan ja vaan vahtia, ettei pumppu tule liian täyteen ja maidot vuoda yli. Alipainepumppu on myös täydellinen ratkaisu siihen, kun joskus tuntuu, että on vaikeaa löytää sopivaa aikaa pumpata.

rintapumppu lansinoh

Rintapumppu valmiina, mutta milloin pumpata?

Viimeksi imetysaikana mulla oli nimenomaan tuo ongelma, että en löytänyt oikeaa aikaa pumpata. Tuntui, että imetyksen jälkeen ei saanut mitään herumaan, kun rintani heruvat helpommin täysinä, eikä vauvan syömisen jälkeen enää pumpulle herunut mitään. Mutta tällä kertaa teinkin niin päin, että aloin alusta asti aina pumppaamaan ensin, sillä täydet rinnat tosiaan heruvat helpommin pumpulle, ja sitten pumppaamisen jälkeen annoin rintojen levätä vartin verran, jolloin heruminen käynnistyi taas hyvin vauvalle. Vauvalle heruu aina paremmin kuin pumpulle, joten on järkevämpää pumpata ensin, jos on tarvetta saada maitoa pakkaseen. Rinnat eivät koskaan ole ”tyhjät”, vaan vauva saa kyllä sen herumisen käynnistettyä sieltä uudestaan. Pumppu välttämättä ei saa, koska vaikka kuinka on laadukas pumppu, se ei ole sama asia kuin se aito asia.

Paras aika pumpata on ennen imetystä

Jos tuntuu, että vauva on liian kärsimätön heruttelemaan tarpeeksi, eikä ehdi saada tarpeeksi pitkää taukoa pumppaamisen ja imetyksen väliin, olen tehnyt niin, että ensin pumppaan, sitten annan vauvalle siitä esim 250ml saaliista 50 milliä pullosta ja laitan sen 200ml kylmään. Sen 50 millin voimin vauva pärjää sen aikaa, että rinnoista tulee taas täydemmät ja heruminen käynnistyy nopeammin. Tämä on ollut ihan paras tekniikka!

Pumppaamista voi helpottaa myös järjestelyllä

Pumppaaminen on parhaimmillaan arkea helpottavaa ja mukavaa puuhaa, mutta pahimmillaan se voi olla todella uuvuttavaa. Kun löytää sen oman rutiinin, homma helpottuu suuresti. Mulle tärkeää on juurikin tuo aiemmin mainitsemani vinkki, että pumppaan ensin, annan vauvalle niistä maidoista pienen osan, ja imetän sitten vähän ajan päästä. Lisäksi mulle on tärkeää pitää nännit hyvässä kunnossa, sillä pumppaaminen rasittaa niitä paljon, ja siihen paras tuote on Lansinohin lanoliinivoide. Kipeillä nänneillä koko hommasta tulee vaan kurjaa. Helppous on kaiken perusta, ja mulla onkin tämä pumppuyksikkö aina valmiina omalla paikallaan sohvan vieressä. Lisäksi mulla on näppärästi keittiössä kaikki muut pumppausjutut omalla paikallaan, kannattaa kurkata instassa storyista esittelyä! Mulla on keittiössä kuivausalusta, johon laitan aina pestyt/huuhdellut osat kuivumaan, ja sen vieressä kori, jossa säilytän kaikki kuivat pumppaustarvikkeet. Kun kaikki on kaikkein käytännöllisimmässä mahdollisessa paikassa, pumppaaminen sujuu nopeammin.

Lansinohilta löydät kaikki tuotteet pumppaukseen ja imetyksen tukemiseen

Lansinohilla on ihan hirveästi mahtavia tuotteita imetyksen tukemiseen ja pumppaamiseen! Näiden jo mainittujen pumppausliivien, rintapumpun, alipainepumpun ja lanoliinivoiteen lisäksi mulla on ollut käytössä rintakumit, orgaaninen nännivoide, liivinsuojat, maidonsäilytyspussit ja tuttipullo. Kaikkia rakastan, mutta tässä on pakko antaa erityismaininta vielä Lansinohin liivinsuojille, joita olen monesti Instagramissa kehunut. Ne ovat ainoat suojat, jotka pitävät nännin oikeasti kuivana, eivät ikinä vuoda yli ja imevät ihan käsittämättömän määrän nestettä! Näitä en kyllä vaihda. Löysin nämä 2019 imettäessäni ja koko imetyskokemus muuttui heti, kun ei tarvinnut enää miettiä mitään yli- ja ohivuotoja.

Imetys on ihanan helppoa puuhaa, joka kyllä sujuu ilman mitään lisävarusteita niin halutessaan, mutta tämä on myös välineurheilua, jossa omaa elämää ja sitä suoritusta voi helpottaa suuresti oikeilla välineillä. Vauva-arki voi olla muutenkin raskasta, joten kaikki mahdolliset helpotukset kannattaa tietenkin ottaa käyttöön!

Lue lisää

Lansinohin tuotteet

 

Emilia Huttunen

Emilia Huttunen

29 -vuotias ammattibloggaaja ja neljän lapsen äiti Turusta. MUTSIS ON -blogi on syntynyt jo vuonna 2011.

mutsisonblogi@gmail.com

Instagram
Arkisto

 

Vuoden hääblogi 2018
Love Me Do

Vuoden uusi hääblogi 2018
Love Me Do

Paras perheblogi 2015
The Blog Awards Finland

Edelläkävijä 2015
Indiedays Blog Awards

Viihdyttävin 2014
Indiedays Blog Awards

2. sija Inspiroivin perheblogi 2014
Indiedays Blog Awards